Share
28

Zin in de Toscaanse zomer!

Zin in de Toscaanse zomer, we hopen dat je na het lezen van deze blog net zo verlangt naar de komende Toscaanse zomer als wij.

Drie weken geleden kwamen we terug naar ons thuis, na een periode van mantelzorg in Nederland konden we niet langer wachten, we wilden graag naar huis. Italië.

Maar wat konden we verwachten? Toen wij half april hals over kop naar Nederland afreisden zaten we hier in Cortona nog middenin de harde lockdown. Hoewel we enige vrijheden bezaten doordat we boeren zijn -en dus van landsbelang- was de lockdown hier echt wel anders dan in Nederland. Aangekomen in Nederland hadden we een vakantiegevoel. Eigenlijk kon bijna alles. Winkelen, boodschappen doen, vrij rondreizen, op visite gaan. Het kon allemaal gewoon. Wat een verschil met Italië.

Gelukkig is het ook hier in Italië weer een stuk relaxter nu. Musea, winkels, bars en restaurants zijn weer open. Mensen zijn weer buiten, en er wordt weer heerlijk geluncht en gedineerd op de pleinen. In de avond nog even een ijsje halen in het centrum is weer normaal, een heerlijk gevoel.

En hoe zit dat nou met de stress en angst en strenge controles? Zijn mondkapjes echt verplicht? Onze ervaring is dat het allemaal erg meevalt. Buiten is een mondkapje niet verplicht, enkel als je noodgedwongen geen afstand kan bewaren, trouwens maar 1 meter hier in Italië. Maar zoals we weten zijn de Italianen niet zo van het afstand houden, ze praten graag en veel, en slaan elkaar voortdurend vriendelijk op de schouders of pakken elkaar even bij de arm. Zo gaat dat hier intussen weer gewoon.

Ga je een bar in voor een heerlijke cappuccino of loop je een restaurant binnen? Even je kapje op en voor de bar of aan tafel mag die meteen weer af.  Is de bar klein, zoals meestal, dan sta je met twee stappen voor de balie en doet echt niet iedereen zijn kapje op voor die twee stappen…

De theorie is zwaarder dan de praktijk, en in de afgelopen drie weken hebben we het behoorlijk zien versoepelen.

Ons zwembad gaat gewoon open, mondkapjes dragen we op ons terrein zelf niet binnen en buiten. Wij staan er ontspannen in. Dat geeft hoop voor een mooie zomer!

We hebben ons goed vermaakt met stylen, stylen en stylen. Heerlijke hoekjes met prachtige vergezichten gecreëerd en een mooie nieuwe veranda voor ons appartement Imperio (Olivo) gemaakt.

Het zwembad heeft vers water en wekelijks komt er een heuse poolboy om de waterkwaliteit te monitoren. Een vak apart. Zwemmen mag gewoon zo zei hij, het is een zoetwaterbad met chloor, dus dat is juist super veilig aldus Daniel.

Verder heeft Jolanda afgelopen weken de zeer degelijk ogende caravan omgetoverd in heerlijk lounge-achtig exemplaar. Echt een heerlijk plek met eigen buitenkeuken.

Nu nog maaien en de moestuin onderhouden en dan gaan we weer gasten ontvangen, eindelijk!

 

En wat kunnen jullie deze zomer van ons verwachten?

We willen heerlijk samen gaan bbq-en. Een heerlijk stuk lokaal vlees, vergezeld door groenten uit onze eigen tuin, salades en een lekkere wijn. Ook een wekelijkse pizza avond staat op de agenda, natuurlijk uit onze eigen pizza oven. En een lunch in de olijf/wijngaard op Pallazone, een magische plek waar we de beschikking over hebben op een half uurtje wandelen hier vandaan. Vroege vogels? 1 keer per week samen wandelen naar Cortona via Romeinse paden, daar een Italiaans ontbijt gebruiken en voor de hitte terug zijn op onze agriturismo.

We houden het ook deze zomer weer kleinschalig, 2 appartementen, 1 caravan en 2 kampeerplekken is de maximale bezetting. Zo hier en daar komt er nog een familielid of een kennis langs. en dat is het. Dus pure ontspanning in een kleinschalige setting. Voor iedereen een prettig idee.

En… we hebben nog plaats, de boekingen kwamen stil te liggen door de onzekerheden. We hebben besloten om met last-minute acties te gaan werken. Dus kijk op onze site voor de mogelijkheden en weet, je bent welkom!

Jolanda en Johannes

Jolanda en Johannes

We reageren altijd!

We zijn morgen weer terug!

Jolanda en Johannes
Hi 👋
Jolanda hier, hoe kan ik van dienst zijn?
WhatsApp