Activiteiten

Wandelen en zwemmen

Een mooie wandeling langs de helderblauwe rivier Elsa met verschillende watervallen. Kom tot rust in deze prachtige natuur. Neem een picknick én je zwemkleding mee!

Picknick op een kaasboerderij

Een heerlijke lunch op een kaasboerderij met uitzicht op Montepulciano. Vul je mandje met lekkere kaas, vleeswaren, wijn, jam en honing, zelf uitkiezen en een plekje zoeken op het terrein. Er zijn veel verschillende zitjes. Echt een leuke ervaring! www.caseificiocugusi.it Kaasboerderij Cusugi Via della Boccia 8 53045 Montepulciano 0039 0578 757558

Shoppen! Outlet

Shoppen in het outlet-centrum. 140 winkels, dus keus genoeg!

Bootje huren Lago Trasimeno

Relaxen op het water? Dat kan! Op 20 minuten van de agriturismo ligt Lago Trasimeno. Hier kan je een dag(deel) een bootje huren en heerlijk varen op het één na grootste meer van Italië. In het meer liggen drie eilanden, waarvan je er twee kan bezoeken.

Festa Medievale bianco azzurra

Middeleeuws feest in mei-juni

La Giostra del Saracino (Middeleeuws feest)

Voorlaatste zaterdag in juni. Eerste zondag in september

Calcio storico (historisch voetbal)

24 juni op Piazza Santa Croce.

Il Palio (paardenrace)

2 juli en 16 augustus op Piazza del Campo in Siena.

Bravio delle Botti (race van de wijnvaten)

Laatste zondag van augustus. De week voorafgaande zijn er ook allerlei feestelijke activiteiten,

Sagra della Bistecca

De grootste barbecue van Italie is in Toscane! Een week per jaar is het park van Cortona omgetoverd tot BBQ terrein. Men metselt een enorme BBQ van zo'n 160m2. Mannen met hoofdbanden tegen het zweet, gewapend met hooivorken om het vlees te bakken. Een machtig schouwspel. Grote steaks van lokale koeien worden hier gebakken en samen met een fles wijn, een fles water, een bakje tomatensalade en een perzik geserveerd. 800 gram 0f 1200 gram, u mag het zeggen.

Antiekmarkt in Cortona

Elke 4e zondag van de maand is er een leuke, kleine antiekmarkt op Piazza Signorelli in Cortona. Leuk om even heerlijk rond te scharrelen tussen alle kraampjes.

Wandeling naar Cortona

Elke maandagochtend wandelen we naar Cortona. We vertrekken op tijd om de hitte voor te zijn, rond 8 uur. Het eerste stuk gaat meteen vrij pittig omhoog, hebben we dat mooi gehad! De route voert deels over oude romeinse paden. 200 jaar oud dus, en nog steeds intact. Prachtige vergezichten, afwisselend landschap, en te doen voor iedereen die wel een uurtje kan wandelen; 3 kilometer maar wel klimmen en dalen. In Cortona nemen we samen een typisch italiaans ontbijt; een lekkere cappucino met zoet broodje. Dit ontbijtje zit bij de prijs van de wandeling in (eventuele andere drankjes en broodjes tegen een meerprijs verkrijgbaar.) De liefhebbers kunnen blijven en na het ontbijt zelf Cortona ontdekken. Na het onbijt wandelen we weer samen of alleen terug, beide mogelijk. Deze activiteit vindt plaats bij voldoende deelname.

Pizza-avond

Geen zin om te koken? Dan eet je toch lekker met ons mee.Gezellig samen eten, lekkere wijnen drinken, aan een lange tafel.... 'Come un film'! Elke dinsdag-avond stoken we de grote pizza oven flink op en bakken we allerlei verschillende pizza's. Deze snijden we aan stukken en zetten we op tafel, kom, pak en proef! Vooraf serveren we diverse anti-pasti en we sluiten af met home-made tiramisu. Een drie gangen pizza avond, Italiaans eten op zijn best.

Scooter-tocht

Een echte aanrader! Op de scooter dwars door het prachtige Toscaanse landschap. "Het is alsof je dwars door een schilderij rijdt...."Eerst ga je door een prachtig stukje Toscane op weg naar het scooterverhuur-bedrijf in Pienza. Na een hele mooie rit van een uur kom je daar aan. Hier krijg je een kaart van de omgeving en leuke tips, je scooter-tocht langs allerlei pittoreske toscaanse plaatjes kan beginnen. Lekker touren, onderweg stoppen op de mooiste plekjes en natuulijk niet vergeten uitgebreid te lunchen... Naast scooters verhuurt dit bedrijg ook oude fiat 500 auto's en e-bikes. De scooters zijn van het type Vespa 125cc. Hiervoor zijn een autorijbewijs en een creditcard vereist. Een motor rijbeijs is dus geen vereiste. Voor velen een waar hoogtepunt van de vakantie. Zeker in de zomer op tijd reserveren! Dat doen we graag voor je, we hebben aantrekkelijke afspraken met de verhuurder.

Antiekmarkt Arezzo

De grootste antiekmarkt van de regio is in het centrum van Arezzo. Altijd op de eerste zondag van de maand en de zaterdag ervoor. Het hele oude centrum van Arezzo veranderd in een levendige antiekmarkt. Voor elk wat wils, antiek, brocante, kunst en vermaak.Even heelijk een espreso drinken in een bar op het plein, een uitbegreide lunch na het slenteren over de antiekmarkt, allemaal mogelijk en leuk! Slechts een goed half uur rijden.

Markt

Een grote regionale warenmarkt die elke donderdagochtend wordt gehouden. Van fruit, tot kleding tot levende kippen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is hier te koop. Hier ontmoeten de Italianen uit de omgeving elkaar om lekker bij te praten. Erg leuk om te zien en horen. Vlakbij, slechts tien minuutjes rijden.

Wijnproeverij

Een wijnproeverij en rondleiding op een prachtig complex vlakbij onze agriturismo. Fabrizio Dionisio in Castagno, 3 km van ons vandaan. Vooraf krijg je een uitgebreide rondleiding over het complex. Dan een leuke proeverij van de verschillende wijnen die dit bedrijf maakt, uiteraard ontbreken de antipasti niet. Wit, Rose, Bubbels en verschillende syrah wijnen. Kosten 30 euro per persoon. Reserveren is nodig, vraag ons gerust, Johannes kan een reservering maken. Alleen op afspraak mogelijk.
Jolanda en Johannes

Jolanda en Johannes

We reageren altijd!

We zijn morgen weer terug!

Jolanda en Johannes
Hi 👋
Jolanda hier, hoe kan ik van dienst zijn?
WhatsApp