Share
img 7715 kopie

Terugkijkend op 2019……

Terugkijkend op 2019…

 

Een half jaar geleden zijn we naar Italië verhuisd. Wat is de tijd snel gegaan. Ons eerste seizoen is alweer voorbij. Veel gasten hebben we mogen ontvangen, tot eind oktober was het zelfs lekker druk. En wat hebben we genoten van onze gasten. Super om te merken dat mensen dit mooie plekje waarderen en er zo van genieten.

Na de zomer bleef er genoeg te  doen, de herfst is hier een echt oogstseizoen. Druiven, olijven en kastanjes. Het hield niet op. Een hele beleving, oogsten en verwerken. De eerste Vin Santo, zoete dessertwijn, hebben we samen met Marino, onze huisvriend gemaakt. Leuk en leerzaam. Nu 3 jaar geduld…

De olijven oogsten was een feestje, enorm arbeidsintensief, maar het gaf heel veel voldoening. Dagen lang plukken, kammen eigelijk, en dan naar de oliepers. Een hele oude gedateerde ruimte, waar grote lawaaierige machines de olijven verwerken tot je eigen olie… Maar wat een trots gevoel als de verse olie dan 3 uur later in je vaatje stroomt.

Nu in de winter zijn wij druk met klussen en verbouwen. We hebben een schuur vernieuwd, de badkamers worden vervangen en de eeuwenoude terrasmuren zijn gerestaureerd door ware vakmensen. Vasco, de bouwleider van 70 jaar, is onze grote vriend. Elke dag brengt hij verse eieren van zijn eigen kippen mee, in een oude papieren zak of los op de achterbank. Zo kan het ook. Wat zijn we blij met hem. En trots op zijn werk. Verder zijn we aan het snoeien, bomen kappen en schilderen. Nathan, de jongste zoon, is hier nu 3 weken geweest, hij was dagen aan het  zagen. Wat een werk, we zijn er erg blij mee! Voldoende hout om de pizza oven weer op te stoken volgend jaar. Maar nu in de winter doen we dat ook wel eens, om groenten te stoven en de beroemde ‘Valdichiana’ biefstuk te grillen. Dat gaat perfect bij hoge temperaturen.

Langzaam bereiden we de plannen voor 2020 voor, en dat zijn er veel! Heel binnenkort volgen die in een nieuwe blog.

We wensen jullie allemaal een goede jaarwisseling toe, en blijven -met een dankbaar hart voor alle zegen die we van onze God mochten ontvangen afgelopen jaar-  heerlijk op onze heuvel in Toscane op het nieuwe jaar wachten!

 

Jolanda en Johannes

Jolanda en Johannes

We reageren altijd!

We zijn morgen weer terug!

Jolanda en Johannes
Hi 👋
Jolanda hier, hoe kan ik van dienst zijn?
WhatsApp