Share
mist in het dal

Vooruit kijken! 2020…

Een vooruitblik op 2020…
Het nieuwe jaar is gestart. Vanuit Toscane voor iedereen tante auguri, de beste wensen!
Een nieuw jaar, daarbij horen natuurlijk plannen maken en vooruit kijken. Wat hebben we er weer veel zin in!
Hoewel we nog nagenieten van al het goeds uit 2019 zijn we ook echt gefocust op 2020.

Het begint weer echt te borrelen en te stromen, ideeën  ploppen op en worden bijgeschaafd of toch weer vervangen voor nog leukere ideeën.

Naast een grondige update van de al bestaande appartementen ‘Imperio’ en ‘Rosella’, werken we met een architect aan de ontwikkeling van twee nieuwe appartementen. We hopen spoedig groen licht te krijgen van de comune Cortona.
Het voormalig restaurant is inmiddels omgetoverd in een bijzonder appartement voor 2 personen. Erg sfeervol!
Wat zijn we van plan in 2020? 
  • Er staat er voor komend jaar een kruidentuin op de ‘wish list’, oregano, basilicum, tijm, salie en rozemarijn willen we in de borders langs de terrassen gaan planten zodat iedereen kan plukken wat hij of zij nodig heeft. Niets lekkerders dan verse kruiden  -met hun volle smaken- zo uit de tuin in de vakantie keuken gebruiken toch?
  • Verder dromen we van een moestuin, heerlijke rode tomaten en gekleurde paprika’s, knoflook, uien, pompoenen, en zelfs meloenen. We hebben een mooie plek gevonden, vlakij de keuken en vol op de zon. Vanwege de wilde zwijnen moeten we het goed omheinen, dus dat is nog een leuke uitdaging!
  • Voor de kleintjes werken we aan een kleine speeltuin. Afhankelijk van wat van de comune Cortona mag willen we een glijbaan, schommel en klimrek realiseren.
  • En dan natuurlijk nog kippen, elke dag verse eitjes, dat lijkt ons wel wat. Op de markt kan je hier kippen kopen, dat staat in het voorjaar op de planning. Ruimte genoeg!

 

  • Tentplekken, we willen een aantal vaste tentplekken creëren, die gaan we mooi uitvlakken en voorzien van picknicktafels en schaduwdoeken. Dus heb je zin om met je tent te komen? Dat kan ook! Met de tractor brengen we je kampeerspullen naar de tentplek, zelf een plek kiezen is ook prima, we hebben ruimte genoeg!
Qua activiteiten hebben we ook een aantal plannen,
  • Elke maandagochtend willen we de mogelijkheid bieden samen naar Cortona te wandelen. Een prachtige wandeling door de heuvels, deels over eeuwenoude Romeinse wegen. In Cortona dan even lekker bijkomen met een Toscaans ontbijt, waarna we weer terug wandelen. Een wandeling die 45-tot 60 minuten duurt. Echt een aanrader! Heen berg op, terug berg af… Onze gasten zijn lyrisch over deze wandeling, die vaak pas aan het eind van de vakantie door hen wordt gemaakt. We horen regelmatig, had ik dit maar eerder geweten…                                                                                                                                         Daarom nu op maandagmorgen in het programma, een heerlijke start van de dag en week.
  • Om de week organiseren we op dinsdag een BBQ avond. Samen eten van de BBQ. Onze Zuid-Afrikaanse vriend Jeroen, voormalig chef,  heeft ons vorig seizoen geleerd hoe we de houtoven moeten gebruiken, nu wil hij ons alle kneepjes van het Zuid-Afrikaanse barbecuen bijbrengen, klinkt dat niet heerlijk? We hebben al een prachtige plek voor de barbecue bedacht, binnenkort wordt de barbecue gebouwd met eeuwenoude stenen van ons eigen landgoed.
  • De andere week organiseren we een pizza avond, Huisgemaakt pizza deeg, gebakken in de eigen pizza oven. Samen tafelen, glaasje wijn, zo gezellig!
  • En dan hebben we nog een erg leuk idee… we hebben sinds december ook de beschikking over een hele mooie traditionele olijfgaard die we beheren, met een werkelijk perfecte ligging. Onder een 14e eeuwse toren, met een uitzicht tot wel 45 km ver. Hier kan je in klein een half uurtje naar toe wandelen. Samen wandelen naar deze plek, ‘Pallazone’, en daar een typisch Toscaanse lunch gebruiken. Gewoon aan een lange tafel midden in de olijfgaard.  La bella vita toch?
  • ‘Toscane by Vespa’ tocht, we hebben een organisatie gevonden die Vespa’s verhuurt. Op 10 km van onze agriturismo kan je een Vespa huren en prachtig een dagje rondtoeren door de omgeving. Zelfs een rondje rondom het Lago Tasimeno is goed te doen. We helpen je graag op weg!
Jolanda en Johannes

Jolanda en Johannes

We reageren altijd!

We zijn morgen weer terug!

Jolanda en Johannes
Hi 👋
Jolanda hier, hoe kan ik van dienst zijn?
WhatsApp