Borgo di Cortona agenda

Pizza-avond

Geen zin om te koken? Dan eet je toch lekker met ons mee. Gezellig samen eten, lekkere wijnen drinken, aan een lange tafel…. ‘Come un film’! Elke dinsdag-avond stoken we de grote pizza oven flink op en bakken we allerlei verschillende pizza’s. Deze snijden we aan stukken en zetten we op tafel, kom, pak en proef! Vooraf serveren we diverse anti-pasti en we sluiten af met home-made tiramisu. Een drie gangen pizza avond, Italiaans eten op zijn best.

Barbecue/Braai-avond

Barbeque, maar dan totaal anders… een avondvullend festijn, boordevol beleving en gezelligheid! Aan het eind van de middag begint Johannes al met het stoken van een vuurtje. ’s Avonds zijn er namelijk veel kolen nodig om de diverse vlees en groente gerechten te bereiden. We beginnen deze avond met een heerlijke antipasti, daarna een primi en dan de secondi, lokaal vlees. Diverse heerlijke stukken vlees, van de braai. Geserveerd met salades en verschillende verse groentes van de barbecue. We sluiten deze avond af met een heerlijk italiaans dessert. Tafelwater is inclusief. We hebben diverse heelijke wijnen en biertjes en ook fris, deze zijn los bij te bestellen.

Wandeling naar Cortona

Elke maandagochtend wandelen we naar Cortona. We vertrekken op tijd om de hitte oor te zijn, rond 8 uur. Het eerste stuk gaat meteen vrij pittig omhoog, hebben we dat mooi gehad! De route voert deels over oude romeinse paden. 200 jaar oud dus, en nog steeds in tact. Prachtige vergezichten, afwisselend landschap, en te doen voor iedereen die wel een uurtje kan wandelen. 3 kilometer maar wel klimmen en dalen. In Cortona nemen we samen een typisch italiaans ontbijt; een lekkere cappucino met zoet broodje. Dit ontbijtje zit bij de pijs van de wandeling in. De liefhebbers kunnen blijven en na het ontbijt zelf Cortona ontdekken. Eventueel met een Nederlands, Engels en Italiaans sprekende Zuid-Afrikaanse gids. Een vermakelijke gastheer. Na het onbijt wandelen we weer samen of alleen terug, beide mogelijk.