Borgo di Cortona agenda

Pizza-avond

Geen zin om te koken? Dan eet je toch lekker met ons mee. Gezellig samen eten, lekkere wijnen drinken, aan een lange tafel…. ‘Come un film’! Elke dinsdag-avond stoken we de grote pizza oven flink op en bakken we allerlei verschillende pizza’s. Deze snijden we aan stukken en zetten we op tafel, kom, pak en proef! Vooraf serveren we diverse anti-pasti en we sluiten af met home-made tiramisu. Een drie gangen pizza avond, Italiaans eten op zijn best.

Barbecue hamburger avond

Barbeque, hamburgers van de barbecue. Een wijziging in het aanbod! Soms is het tijd voor een nieuwe beleving. Elke donderdag gaan we hamburgers bakken, een burger van 200 gram lokaal rundvlees. Lekker gebakken op kolen. Een buffet met lekkere toppings waar je zelf je hamburger kan afmaken in jouw stijl. Huisgemaakte sausen en een hamburger broodje van de bakker, een bekend iets, maar dan totaal anders… een leuk festijn, boordevol beleving en gezelligheid!

Wandeling naar Cortona

Elke maandagochtend wandelen we naar Cortona. We vertrekken op tijd om de hitte voor te zijn, rond 8 uur. Het eerste stuk gaat meteen vrij pittig omhoog, hebben we dat mooi gehad! De route voert deels over oude romeinse paden. 200 jaar oud dus, en nog steeds intact. Prachtige vergezichten, afwisselend landschap, en te doen voor iedereen die wel een uurtje kan wandelen; 3 kilometer maar wel klimmen en dalen. In Cortona nemen we samen een typisch italiaans ontbijt; een lekkere cappucino met zoet broodje. Dit ontbijtje zit bij de prijs van de wandeling in. De liefhebbers kunnen blijven en na het ontbijt zelf Cortona ontdekken. Eventueel met een Nederlands, Engels en Italiaans sprekende Zuid-Afrikaanse gids. Een vermakelijke gastheer. Na het onbijt wandelen we weer samen of alleen terug, beide mogelijk.