Activiteiten in de omgeving

Picknick op een kaasboerderij

Een heerlijke lunch op een kaasboerderij met uitzicht op Montepulciano. Vul je mandje met lekkere kaas, vleeswaren, wijn, jam en honing, zelf uitkiezen en een plekje zoeken op het terrein. Er zijn veel verschillende zitjes. Echt een leuke ervaring! www.caseificiocugusi.it Kaasboerderij Cusugi Via della Boccia 8 53045 Montepulciano 0039 0578 757558
Shoppen in het outlet-centrum. 140 winkels, dus keus genoeg!

Bootje huren Lago Trasimeno

Relaxen op het water? Dat kan! Op 20 minuten van de agriturismo ligt Lago Trasimeno. Hier kan je een dag(deel) een bootje huren en heerlijk varen op het één na grootste meer van Italië. In het meer liggen drie eilanden, waarvan je er twee kan bezoeken.

Antiekmarkt in Cortona

Route naar: Cortona

Elke 4e zondag van de maand is er een leuke, kleine antiekmarkt op Piazza Signorelli in Cortona. Leuk om even heerlijk rond te scharellen tussen alle kraampjes.

Scooter-tocht

Een echte aanrader! Op de scooter dwars door het prachtige Toscaanse landschap. “Het is alsof je dwars door een schilderij rijdt….” Eerst ga je door een prachtig stukje Toscane op weg naar het scooterverhuur-bedrijf in Pienza. Na een hele mooie rit van een uur kom je daar aan. Hier krijg je een kaart van de omgeving en leuke tips, je scooter-tocht langs allerlei pittoreske toscaanse plaatjes kan beginnen. Lekker touren, onderweg stoppen op de mooiste plekjes en natuulijk niet vergeten uitgebreid te lunchen… Naast scooters verhuurt dit bedrijg ook oude fiat 500 auto’s en e-bikes. De scooters zijn van het type Vespa 125cc. Hiervoor zijn een autorijbewijs en een creditcard vereist. Een motor rijbeijs is dus geen vereiste. Voor velen een waar hoogtepunt van de vakantie. Zeker in de zomer op tijd reserveren! Dat doen we graag voor je, we hebben aantrekkelijke afspraken met de verhuurder.

Antiekmarkt Arezzo

Route naar: Arezzo

De grootste antiekmarkt van de regio is in het centrum van Arezzo. Altijd op de eerste zondag van de maand en de zaterdag ervoor. Het hele oude centrum van Arezzo veranderd in een levendige antiekmarkt. Voor elk wat wils, antiek, brocante, kunst en vermaak. Even heelijk een espreso drinken in een bar op het plein, een uitbegreide lunch na het slenteren over de antiekmarkt, allemaal mogelijk en leuk! Slechts een goed half uur rijden.