Share
36

Nazomer… Op weg naar de herfst!

Wat hebben we een mooie zomer achter ons liggen, dankbaar kijken we terug en hoopvol vooruit!

Vele gasten hebben in een ontspannen setting mogen genieten van hun welverdiende vakantie.

Mooie contacten zijn gelegd, tussen ons en de gasten, maar ook tussen gasten onderling. De sfeer was goed, het weer was prachtig en de gasten waren geweldig!

Geen enkel doem scenario is werkelijkheid geworden, niemand hoefde naar huis wegens ziekte of code oranje danwel rood, alles ging goed!

Wat was het voor sommigen spannend, gaat de vakantie wel door? Ik ben er zo aan toe… Gelukkig, zomervakantie  2020 was goed!

Vele eet-avonden hebben we samen beleefd, elke dinsdag  ‘Pizza avond’, woensdag de ‘Lunch op Pallazone’, een eeuwen oude olijfgaard, en vrijdags de ‘Bistecca Night’, een bbq avond met Zuid-Afrikaanse invloeden.

Op het moment van schrijven van deze blog zijn we nog volop in bedrijf, tot en met de herfstvakntie zijn er vrijwel constant gasten.

Dus deze blog is geen afscheid van de zomer, nee slechts een knip tussen de zomer, en de na-zomer.

Want ook de na-zomer is hier geweldig. De boeren en de boertjes zijn volop aan het  toewerken naar de oogst. Nog 1 keer snoeien om de druiven een laatste zetje te geven, of alvast het gras maaien onder de olijven bomen om het oogsten te vergemakkelijken. De ochtenden beginnen vroeg met een lichte nevel, maar voor 9 uur straalt de zon alweer. De avonden vallen ietsje eerder in, maar de tempertaruur blijft lang aangenaam. Langzaam schuiven we op naar de herfst, maar eerst: na-zomer!

Wij hopen weer onze olijven te oogsten, vele bomen zitten vol met dikke groene olijven, ‘s morgens vroeg klimmen we naar boven in de olijfgaard, we spreiden de netten uit rondom de stam van een boom en kammen de olijven van de takken. Zwaar, eerlijk en puur werk. Een thermoskan koffie gaat mee, zodra de zon doorkomt zitten we dan heerlijk aan de koffie in de olijfgaard. In de verte zien dan Montepulciano liggen, ruim 40 kilometer verderop.

Dus nog even wachten en de olie 2020 is een feit!

De boekingen voor seizoen 2021 komen al binnen, nieuwkomers en terugkomers. Alvast van harte welkom!

Volgend jaar voegen we twee nieuwbouw appartementen toe, we zijn er druk mee aan het werk, in een volgende blog meer info hierover. En natuurlijk foto’s!

 

 

Jolanda en Johannes

Jolanda en Johannes

We reageren altijd!

We zijn morgen weer terug!

Jolanda en Johannes
Hi 👋
Jolanda hier, hoe kan ik van dienst zijn?
WhatsApp