Share
8d5a4887 13e6 44be 9f64 adbda29dfc13

Septembermaand, oogstmaand!

Ik kon mijn ogen niet geloven… 4 weken geleden kocht ik een iel courgette-plantje op de markt in Cortona, nu heb ik al een aantal courgettes van eigen teelt geoogst en gegeten!

Ook hangen er al flinke tomaten aan de tomatenstruik. Ze moeten nog wel even rijpen, maar dat gaat vast wel lukken, aangezien het hier nog elke dag minstens 25 graden is. Heerlijk!

De komkommerplant groeit ook hard, er zitten al veel gele bloemetjes aan, maar of we daar nog komkommer van kunnen halen, ik vraag het me af. We gaan het zien.

 

We hebben een aantal vijgenbomen op ons terrein staan, ze geven enorm veel vruchten. We eten verse vijgen, maken vijgenjam met port, rode ui/ vijgenchutney, we drogen vijgen in de pizzaoven en voor de wintermaanden hebben we potten vol vijgen in siroop met rum gemaakt. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs.

 

Ook zijn we nu -tijdelijk- blij met alle bramenstruiken die een deel van  ons terrein overwoekeren. De bramen zijn groot en heerlijk. Ook hiervan hebben we jam gemaakt in allerlei verschillende smaken. Braam/ watermeloen, braam/banaan, maar onze favoriet is braam/ rozemarijn.

 

Leuk, we krijgen we nu regelmatig een mandje met allerlei lekkere producten van onze Italiaanse vrienden, buren en kennissen. Druiven, tomaten, bietjes, uien, en meloenen. Zó lekker!

Ik verheug me enorm op volgend jaar, dan gaan we hier ook een grote ‘orto’ = groentetuin aanleggen waar de gasten zelf hun avondeten kunnen verzamelen. Verser kan het niet en lekkerder ook niet volgens mij. Ook de kinderen van onze gasten kijken hun ogen uit bij al het moois uit de moestuin, en zij zijn dol op ‘onze’ tomaten! ‘Mama, deze tomaten zijn de allerlekkerste’,  horen we vaak roepen.

Kijk, ook daarvoor gingen we naar Italië…

Jolanda en Johannes

Jolanda en Johannes

We reageren altijd!

We zijn morgen weer terug!

Jolanda en Johannes
Hi 👋
Jolanda hier, hoe kan ik van dienst zijn?
WhatsApp